Família

A principis de la dècada dels 80, Maria Rigol Ordi, que trobava a faltar els caves de la família que l’havien acompanyat al llarg de tota la vida, decideix començar a elaborar els seus propis caves. Juntament amb el seu fill, Francesc Manobens Rigol, inicien una discreta producció al celler de casa seva, al bell mig del poble de Sant Sadurní d’Anoia. Maria Rigol ha estat estretament vinculada al món del cava des de la infància: el seu avi, Modest Rigol Tubella, que es dedicava a la comercialització de vins, ja es va introduir l’any 1897 en el món de l’elaboració del que en aquella època es coneixia com a “xampany”.

Per això, els nostres caves expressen el desig de preservar una herència familiar i la voluntat d’elaborar un producte de qualitat tot recuperant els cupatges tradicionals de les varietats penedesenques i apostant per les llargues criances.

Essència

Apostem per elaborar els caves únicament amb vins flor —el most de la primera premsada— que són excel·lents per obtenir caves amb una llarga criança. Cooperem en cada etapa del cicle de la vinya i controlem amb rigor el procés de transformació del raïm en vi base conscients que, només així, podem garantir el compromís de qualitat que volem aconseguir.

Seleccionem viticultors de tot l’extens territori del Gran Penedès, la qual cosa ens permet captar tota l’essència i la riquesa d’aquest territori únic que dóna vida a caves i vins amb una gran singularitat i personalitat.

Equilibri

Tot i que treballem fonamentalment amb les varietats autòctones del Penedès, el macabeu, el xarel·lo i la parellada, hem emprès un nou projecte que introdueix el concepte de microtiratge, és a dir, l’elaboració de petites produccions experimentals de caves monovarietals i cupatges amb noves varietats, amb l’objectiu d’aconseguir, alhora, productes singulars i innovadors.

En qualsevol cas, però, en el procés d’elaboració ens mantenim sempre fidels a les maneres de fer clàssiques que conserven el remogut manual, el degollament a mà i el requisit indispensable per obtenir els millors caves, donar temps al temps.